Arbeidsmarktmonitor 2017

Arbeidsmarktmonitor 2017

Eens per twee jaar houdt de SBA de branche openbare apotheken tegen het licht en stellen we de Arbeidsmarktmonitor samen. SBA Arbeidsmarktmonitor geeft antwoord op vragen als: Hoe zit de arbeidsmarkt in elkaar? Hoe tevreden zijn medewerkers over hun arbeidsplaats? Hoe zit het met de werkdruk? En welke trends tekenen zich af? 

Uit de monitor 2017 blijkt dat er de komende jaren geen tekort aan apothekersassistenten ontstaat alhoewel er regionaal wel grote verschillen zijn. Ook toont de monitor een opvallende verschuiving in de functieverdeling in de apotheek.

Uit de laatste monitor blijkt dat er de komende drie tot vijf jaar geen tekort aan apothekersassistenten ontstaat. Wel zijn er regionaal grote verschillen; zo staan er in het Westen meer vacatures langer open. Ook is er een verschuiving gaande in de functieverdeling in de apotheek: het aantal algemeen ondersteunend medewerkers en farmaceutisch consulenten stijgt opvallend. Bovendien worden steeds meer BV’s opgericht waarin apotheken op diverse gebieden (inkoop en personeel) samenwerken. Verder geven apothekers aan dat de vergaarde kennis uit cursussen en met name e-learning te weinig leidt tot ander gedrag in de werkpraktijk.

De SBA is meteen aan de slag gegaan met de uitkomsten. Lees hier de gehele Arbeidsmarktmonitor 2017.