Astma en COPD; inhalatie instructie

Bij patiënten met Astma en COPD is een goede inhalatie instructie van groot belang om de medicatie op een goede manier te gebruiken. Bij verkeerd gebruik werkt de medicatie niet of niet goed waardoor er vervelende situaties ontstaan voor de patiënt. Op dit moment zijn er veel verschillende inhalatoren op de markt die allemaal op een andere manier worden gebruikt. Daarom is het belangrijk om bij te scholen op basis van de nieuwste ontwikkelingen.

De SBA biedt in samenwerking met Stichting IMIS de cursus Inhalatie instructie aan. In deze cursus leer je de volgende zaken:

- Hoe werken inhalatoren?
- Hoe geef je een goede inhalatie instructie?
- Welke inhalatoren zijn nieuw op de markt?

Ook ga je oefenen met de inhalatoren. Er zijn voorbeelden van alle inhalatoren beschikbaar en er wordt gewerkt volgens de nieuwste protocollen en inzichten. Hierdoor kan jij zorgen dat je de goede instructie geeft bij elke inhalator!

Ben je geintereseerd in een cursus Astma en COPD; inhalatie instructie? Stuur een mail naar school@sbaweb.nl of neem contact op met onze cursuscoördinatoren op 030-6008520.

 

 • Cursus details
  Cursustitel Astma en COPD; inhalatie instructie
  Onderwerp Luchtwegen
  Doelgroep Apothekersassistenten in de openbare apotheek met de taken recepten afhandelen, voorlichting geven aan geneesmiddelengebruikers en adviseren bij zelfzorg (functiegroepen 6 en 7)
  Voorkennis MBO niveau
  Studiebelastinguren (SBU) 2.5
  Aantal bijeenkomsten 1
  SANA-keurmerk 185005/14.734
  Registratiepunten 2.5
Deze cursus als incompany

Meer informatie

Hulp nodig bij je keuze?