Bezorgen met zorg

E-learning
Medewerker
Vakgerichte ontwikkeling

Als bezorger voor de apotheek weet je als geen ander dat medicijnen en hulpmiddelen rondbrengen iets anders is dan simpelweg pakketjes bezorgen. Je komt vaak aan de deur bij kwetsbare mensen, die afhankelijk zijn van hun medicatie en het tijdig in huis moeten hebben. Zij moeten hun medicatie veilig kunnen gebruiken. Dat stelt eisen aan de manier waarop je de medicatie vervoert. Daarnaast is medicijngebruik heel persoonlijk. Dat betekent dat je als bezorger altijd oog hebt voor de privacy van de patiënten.

Als bezorger ben je de schakel tussen de apotheek en de patiënten waar je de medicatie bezorgt. Samenwerken, communiceren en afstemmen zijn daarom heel belangrijk in jouw werk.

In deze e-learning staat jouw werk als bezorger centraal. Wat kom je tegen in je werk en hoe ga je daar zo goed mogelijk mee om?

Wat ga je leren?

1. Werken als bezorger. Wat houdt het werk van een bezorger in? Wat moet je goed kunnen? En wat is belangrijk in jouw werk?

2. Medicatie en hulpmiddelen bezorgen. Als bezorger start je met het voorbereiden van de bezorging. Vervolgens ga je op pad en breng je de bestellingen rond. Als je weer terug bent bij de apotheek ruim je op en meld je de bijzonderheden. Wat zijn hierbij belangrijke aandachtspunten?

3. Communiceren en samenwerken. Je bent als bezorger de schakel tussen de apotheek en de patiënten. Dat betekent dat je klantgericht en duidelijk communiceert en goed kunt samenwerken.

4. De praktijk. Als bezorger moet je soms behoorlijk stevig in je schoenen staan. Je kunt onverwachte en soms lastige situaties tegenkomen. Hoe los je die situaties op?

Studiebelasting

In totaal heeft deze e-learning een omvang van 3 SBU. Deze cursus bezit het SANA-keurmerk.

Aanmelden

Om deze e-learning te volgen meld je je hier aan.

Over deze cursus

Over deze cursus

  • Kosten: 25
  • SBU: 3
  • Bijeenkomsten: Niet van toepassing