Cao Apotheken: vergoeding registratiekosten Kwaliteitsregister!?

Donderdag 18 april 2019
Cao Apotheken: vergoeding registratiekosten Kwaliteitsregister!?

De Cao Apotheken 2017-2019 is algemeen verbindend verklaard. Hierin staat ook vastgelegd (artikel 29*) dat de registratiekosten voor het Kwaliteitsregister Apothekersassistenten (KA), waarvan KABIZ uitvoerder is, vergoed worden door de SBA. Wanneer kom je in aanmerking en hoe gaat dit in zijn werk?

Zowel de kosten van registratie als herregistratie bij het Kwaliteitsregister Apothekersassistenten (KA) worden vergoed door de SBA. Dit kan met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2018. Stamt je registratie of herregistratie van voor 1 juli 2018 dan kom je niet in aanmerking voor deze vergoeding. De registratiekosten voor het Kwaliteitsregister werden voor 1 juli 2017 niet doorberekend aan individuele medewerkers maar via KAOF en de SBA direct aan de uitvoerder KABIZ betaald. 

Om in aanmerking te komen voor vergoeding dient de werkgever een declaratie in. Dit kan door een mail te sturen naar de SBA (administratie@sbaweb.nl). Hierin dient de werkgever de volgende gegevens te vermelden:

 • Naam en adres werkgever
 • Bankrekeningnummer werkgever
 • PMA-nummer werkgever (deze vind je op de factuur van het Pensioenfonds)
 • PMA-nummer werknemer (deze vind je op de factuur van het Pensioenfonds)
 • Factuur uit KABIZ toevoegen als bijlage


Is aan alle hierboven genoemde voorwaarden voldaan zal de SBA overgaan tot betaling. Uitbetaling gebeurt voor binnengekomen aanvragen eenmaal per maand rond de 15e van die maand.  

Bij vragen kun je altijd contact opnemen met de SBA Servicedesk T: 0900 722 67 76 (€ 0,01/min), e-mail: servicedesk@sbaweb.nl 

 

*In Artikel 29 staat het volgende: De registratiekosten voor de Kwaliteitsregistratie en Accreditatie beroepsoefenaren in de Zorg (KABIZ) worden via de Stichting Bedrijfsfonds Apotheken (SBA) vergoed. De werkgever dient hiervoor een declaratie in.

Bekijk ook

 • Cao Apotheken

  Cao Apotheken

  De Cao Apotheken komt tot stand door onderhandelingen van de sociale partijen. Dit zijn de werkgevers, vertegenwoordigd door de VZA (Vereniging Zelfstandige Apotheke...

  Lees meer »