Casuïstiekbespreking in de apotheek

Incompany
Medewerker
Vakgerichte ontwikkeling

De casuïstiekbespreking is een bijzondere incompany cursus. De casuïstiekbespreking maakt het mogelijk om met minder voorbereidingstijd, als team toch een onderwerp op te pakken. Je kunt daarnaast als team differentiëren, waarbij niet iedereen dezelfde kennis en rol heeft.

Er zijn verschillende elementen die samen komen in de casuïstiekbespreking. Je hebt een inhoudelijke opfrissing, zodat je kennis weer actueel is. Daarnaast bespreek je casuïstiek binnen je team, zodat je hoort en leert van elkaars perspectief. Tot slot trek je met elkaar conclusies hoe je de inzichten vertaalt naar jullie apotheek: wat willen jullie afspreken en eventueel aanpassen?

Voor deze cursus werken we met aandachtsvelders: apothekersassistenten in het team die van tevoren extra verdiepen in het onderwerp, bijdragen aan de voorbereiding van de cursus en daarna aan het oppakken van de verbeterpunten. Zo zorgen we ervoor, dat de cursus ergens 'blijft' en je er daadwerkelijk beter van wordt als team én als apotheek.
Differentiatie binnen het team biedt kansen. Het geeft ruimte voor individuele ontwikkeling, voor verrijking van je taken. Als aandachtsvelder heb je zo'n taak: zowel in het opdoen van extra kennis (door het doorlopen van e-learning), het delen van de inhoud met het team en het aandragen van casuïstiek. Bovendien pak je na afloop van de scholing de actiepunten op. Een mooie kans om jezelf te ontwikkelen, je vak afwisselend te houden én bij te dragen aan de apotheek.

Voorbereiding
Aandachtsvelders Overige teamleden
 • Doorloopt de e-learning. Aandachtvelders ontvangen hier aanvullende SBU voor.
 • Verspreidt de samenvatting onder het team. Deze samenvatting wordt verkregen aan het einde van de e-learning.
 • Haalt casuïstiek op in het team. Deze wordt uiterlijk 2 weken voor de cursus naar SBA gestuurd.
 • Zorgt voor geprinte samenvattingen tijdens de training voor gebruik.
 • Ontvangt de samenvatting van de inhoud van de aandachtsvelders zodat al nagedacht kan worden over casuïstiek en vragen. Levert casuïstiek aan bij de aandachtsvelder.
 • Let op: Doorloopt géén verplichte e-learning vooraf: de praktijk in de vorm van casuïstiek staat centraal.
  Als de deelnemer de eigen kennis ontoereikend vindt, kan de samenvatting bestudeerd worden. Dit is op eigen initiatief.

Het programma van de casuïstiekbespreking is als volgt:

 • De vak inhoud: kennis opfrissen (gekoppeld aan een thema)
 • Casus selecteren en behandelen volgens vaste methodiek
 • Lessen uit casuïstiek en afspraken maken

Voor de kosten voor een incompany cursus hanteren wij een staffel, afhankelijk van de omvang van de cursusgroep. Je vindt ons actuele prijsbeleid hier. Vraag een offerte bij ons op voor een prijs op maat.
Deze kosten zijn inclusief de e-learning voor het minimum aantal aandachtsvelder(s). Het is niet mogelijk om af te wijken van het minimum aantal aandachtsvelders. Aandachtsvelders hebben een belangrijke rol in de voorbereiding van, en tijdens de cursus. Het is wel mogelijk om het aantal aandachtsvelders uit te breiden, door meer teamleden de e-learning te laten doorlopen. Deze aanvullende e-learnings worden tegen de standaard e-learning prijs doorberekend.

Groepsomvang Aantal aandachtsvelders
t/m 5 deelnemers 1
6 t/m 10 deelnemers 2
11 t/m 15 deelnemers 3

De casuïstiekbespreking kan gaan over de meeste onderwerpen die wij aanbieden als vakinhoudelijke e-learning. Je vindt hier een overzicht. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Deze scholing is mede tot stand gekomen met behulp van de Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden (MDIEU) van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Deze cursus bezit het SANA-keurmerk.

Incompany

Deze cursus kun je volgen met je team in je eigen apotheek. Neem contact op met een van onze adviseurs en vraag naar de mogelijkheden.

Over deze cursus

Over deze cursus

 • Kosten: 990
 • SBU: 3