Cholesterol en hoge bloeddruk

Ruim een op de vier Nederlanders overlijdt aan een hart- en vaatziekte. Dat zijn ongeveer 40.000 mensen per jaar Er bestaan heel veel hart- en vaatziekten, denk onder andere aan: een hartinfarct, een beroerte, angina pectoris (pijn op de borst) en etalagebenen.
Belangrijke risicofactoren die de kans op hart- en vaatziekten verhogen, zijn: hoge bloeddruk, hoog cholesterol, en verschillende factoren in leefstijl, zoals roken, ongezond eten en weinig bewegen. Van de Nederlanders tussen 30 en 70 jaar heeft een derde een hoge bloeddruk en een kwart een te hoog cholesterol.

In deze cursus leer je over de werking van het hart- en vaatstelsel en wat een te hoog cholesterol en te hoge bloeddruk hiervoor betekenen. Ook leer je over de  risicofactoren en hoe je ze aanpakt. Wat vertel je de cliënt over hoge bloeddruk en cholesterol? Hoe kan de cliënt zelf gezonder leven en het risico op aandoeningen verlagen? En welke medicijnen tegen hoge bloeddruk en hoog cholesterol zijn er en hoe adviseer je hierover.  

Na afloop van de cursus kan je:

• cliënten voorzien van deskundige informatie bij eerste en vervolguitgifte van medicatie bij te hoog cholesterol en hoge bloeddruk;
• op de juiste manier omgaan met meldingen van interacties en contra-indicaties;
• Deskundig en proactief informeren over het voorkómen van en inspelen op mogelijke bijwerkingen;
• Adviezen geven over een juist leefstijl.

We kunnen deze cursus ook voor je hele apotheekteam organiseren. Ben je geïnteresseerd? Stuur een mail naar school@sbaweb.nl of neem contact op met onze cursuscoördinatoren op 030-6008520.

 • Cursus details
  Cursustitel Cholesterol en hoge bloeddruk
  Kosten € 125,-
  Onderwerp Hart en bloedvaten
  Doelgroep Apothekersassistenten in de openbare apotheek (functiegroep 6 en 7)
  Voorkennis Niveau mbo-opleiding apothekersassistent
  Uren zelfstudie 3
  Studiebelastinguren (SBU) 5.5
  Aantal bijeenkomsten 1
  SANA-keurmerk 298707/17.1135
  Registratiepunten 5.5
 • Inschrijven
Deze cursus als incompany

Meer informatie

Hulp nodig bij je keuze?