Dag van de Apothekersassistent: laat het niet ongemerkt voorbijgaan

Woensdag 11 september 2019
Dag van de Apothekersassistent: laat het niet ongemerkt voorbijgaan

24 september is het de Dag van de Apothekersassistent. Traditiegetrouw een dag om oog te hebben en waardering uit te spreken voor het werk dat assistenten en medewerkers verzetten zodat patiënten over de juiste medicatie kunnen beschikken. Een dag waarop we ook stilstaan bij het mooie vak van apothekersassistent. In de huidige krappe arbeidsmarkt is aandacht voor het vak een must. Laat dus de Dag van de Apothekersassistent niet ongemerkt voorbijgaan en doe mee aan de postercampagne ‘Waar zouden we zijn zonder jou’.

Posters om te versturen naar elkaar
Als altijd is de actie rondom de Dag van de Apothekersassistent bedoeld om apothekers en medewerkers op te roepen om hun waardering voor elkaar te tonen. Want zeg nou eerlijk, wie vindt een beetje waardering niet leuk! Hiervoor zijn vier verschillende (digitale) posters gemaakt. Apothekers en medewerkers kunnen deze delen op sociale media of printen en bijvoorbeeld ophangen in de kantine. De posters zijn vanaf 16 september te downloaden via de website van de SBA.

Wervingsposters 
Daarnaast kunnen apotheken bij de SBA wervingsposters aanvragen om op te hangen in de publieksruimte van de apotheek. De posters brengen het vak van apothekersassistent en het werken in de apotheek positief onder de aandacht bij het algemene publiek. Ze bevatten daarnaast een oproep om apothekersassistent te worden. Er is immers in vrijwel het gehele land een tekort aan apothekersassistenten en promotie van het vak is nodig. De SBA stelt de wervingsposters kosteloos beschikbaar.

Er zijn drie varianten. Aanvragen van de poster kan vanaf 16 september en verloopt via de website van de SBA. Posters worden per post verstuurd of kunnen op 8 oktober worden opgehaald bij de SBA-stand (nr. 9) op het KNMP-congres.  

Samenwerking met Optima Farma
De postercampagne is een initiatief van de SBA waarin wordt samengewerkt met Optima Farma, de beroepsvereniging van apothekersassistenten. Zij onderschrijven – net als andere brancheorganisaties waarmee we in gesprek zijn - het belang van het positief neerzetten van het vak en het aanpakken van het tekort aan apothekersassistenten.

 

Jullie doen toch ook mee?!

Bekijk ook