De SBA heeft succesvol ESF-subsidie verkregen

Vrijdag 26 oktober 2018
De SBA heeft succesvol ESF-subsidie verkregen

Afgelopen jaar heeft de SBA met succes een ESF-subsidie op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid ontvangen. Deze subsidie is alleen onder strenge voorwaarden door O&O-fondsen te verkrijgen. Het daadwerkelijk toegekend krijgen van de subsidie is een gecompliceerd en bewerkelijk proces waar menigeen uiteindelijk achter het net vist. De SBA is dan ook zeer content dat we deze subsidie ter waarde van € 155.000,- voor de apotheekbranche hebben binnen gehaald.

De subsidie heeft de SBA in staat gesteld om voor de branche onderzoeken uit te voeren en nieuwe diensten en producten te ontwikkelen die de apotheker en het apotheekteam ontzorgen en ondersteunen bij hun continue ontwikkeling en de branche in zijn geheel verder brengen.


Activiteiten die op basis van de huidige financieringsstructuur van de SBA alleen niet mogelijk waren geweest. Een greep uit de meest recente projecten en activiteiten die de SBA heeft ontwikkeld voor de branche en die mede bekostigd zijn door ESF-subsidie zijn: het project Zelfsturend leren in de apotheek, de nieuwe Risico-inventarisatie en –evaluatie( RI&E) en het net gelanceerde SBA Leerplein. Openbare apotheken kunnen kosteloos gebruikmaken van de RI&E en het Leerplein.