Menu

Webinar: Farmacogenetica

Open inschrijving

Binnen de Farmacogenetica wordt bekeken hoe de genetische achtergrond van een patiënt bijdraagt aan de werking van geneesmiddelen. Iedereen heeft een uniek genetisch profiel. Door deze verschillen in DNA kunnen sommige patiënten bijvoorbeeld meer last hebben van bijwerkingen van een bepaald geneesmiddel dan anderen. Of het middel werkt minder goed. Door rekening te houden met DNA-verschillen kun je de keuze van een geneesmiddel en de dosering afstemmen op de individuele patiënt. Dit zorgt voor een veiligere en effectieve farmacotherapie.

Wil jij meer weten over dit interessante onderwerp?

Volg dan op 5 oktober om 20.00 uur het webinar over Farmacogenetica verzorgt door Jesse Swen, associate professor  farmacogenetica en klinisch apotheker en Anne Marie Buunk, apotheker bij de Katwijkse Apotheek en leer meer over dit interessante en actuele onderwerp.

In dit webinar leer je wat farmacogenetica is, waarom het belangrijk is voor wie het bedoelt is. Daarnaast gaan we uitgebreid in op allerlei voorbeelden die je in de apotheek tegenkomt of kan komen en hoe je daarmee om gaat.

Een praktisch en interactief webinar met veel ruimte voor vragen.

Geef je snel op!

Aanmelden

SBA Academie
Over deze cursus

Over deze cursus

  • Kosten: 19
  • SBU: 0