Menu
Menu

Ik weet welke ontwikkeling centraal staat volgend jaar en wat dit van mij en mijn collega's vraagt.

Bereid je vandaag voor op de ontwikkelingen van morgen.

Gestructureerd ontwikkelen

Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers plezier blijven houden in het werk en langer in de apotheek blijven werken? Voldoende mogelijkheden om zich te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren spelen daarbij een belangrijke rol. Als je dat gestructureerd organiseert, hebben zowel jij als je team daar profijt van en raakt het niet ondergesneeuwd in de waan van de dag.

Hoe je dat doet? Een gestructureerd ontwikkelingsplan met een BOP, POP en jaargesprekken biedt uitkomst. Hieronder vind je een stappenplan en alle benodigde formulieren en documenten om aan de slag te gaan.

Stappenplan gestructureerd ontwikkelen

 • Start met het opstellen van een BedrijfsOpleidingsPlan (BOP). Met de BOP maak je een vertaalslag van organisatiedoelstellingen naar ontwikkelingsgerichte leeractiviteiten. Je legt ontwikkelingen binnen en buiten de apotheek vast en bekijkt wat dat vraagt aan kennis en vaardigheden van je team. Ontbreekt het nog aan kennis en vaardigheden? Dan kun je daar een ontwikkelingsplan voor opstellen. Met een BOP zal je merken dat je medewerkers meer richting krijgen waardoor de betrokkenheid en het werkplezier toenemen en ze langer bij je blijven. We hebben een BOP-formulier voor je ontwikkeld dat je alleen maar hoeft in te vullen!

  Download het BOP-formulier

 • Vervolgens plan je jaargesprekken met je medewerkers in. In de jaargesprekken maak je afspraken over ontwikkeling en houd je samen – leidinggevende en medewerker – de vinger aan de pols van ontwikkeling. Zo houd je gemaakte afspraken scherp en is het makkelijker om afspraken na te komen. Met jaargesprekken stimuleer je de verdere ontwikkeling van je medewerker en daarmee de ontwikkeling van je apotheek! Deze voorbereidingsformulieren voor medewerkers en leidinggevenden helpen om goed voorbereid het gesprek in te gaan.

  Jaargesprek: voorbereidingsformulier medewerkers
  Jaargesprek: voorbereidingsformulier Leidinggevende
  Jaargesprek: afsprakenformulier

 • Zorg dat je met iedere medewerker een PersoonlijkOntwikkelingsPlan (POP) opstelt. Dit is een soort ontwikkelingscontract tussen leidinggevende en medewerker waarin staat hoe een medewerker gaat werken aan de ontwikkeling van competenties die aansluiten bij de eigen ambities én bij de belangen van de apotheek. Het volgende formulier helpt je al een heel eind op weg. Je hoeft het alleen nog in te vullen.

  Download het POP-formulier

   

Heb je hulp nodig bij het inzetten van gestructureerd werken? Neem gerust contact op met een van onze projectleiders: Aleid Budding of Marloes Aalbers.