Doe ook mee met de SBA Zomerchallenge ‘Leeggelopen? Laad je weer op!’. Klik hier.
Wil je mijn blogs lezen? Klik op mij!
Menu
Menu

Goed nieuws, StiPCO verlengd tot eind 2020!

Openbare apothekers kunnen tot het einde van 2020 scholing volgen met StiPCO-subsidie. Dit heeft het ministerie van VWS de KNMP toegezegd.

Door het coronavirus is het momenteel onmogelijk om nascholing te volgen met bijeenkomsten, de cursusvorm waarvoor StiPCO met name in het leven geroepen is. Bovendien gaat alle aandacht in de apotheek nu uit naar zorg. Het stimuleringsprogramma zou normaal gesproken op 1 september 2020 eindigen. Door de verlenging van het programma tot en met 31 december 2020 krijgen openbaar apothekers en apotheekteams de kans om in elk geval tot eind van het jaar StiPCO-nascholing te volgen.

Hierdoor kan de SBA de cursussen voor het apotheekteam die onder de StiPCO regeling vallen, alsnog in het najaar uitvoeren met StiPCO subsidie! 

Onze cursuscoördinatoren Ellen Heijmans en Esther de Bruijn zoeken binnenkort contact met de apotheken die in het voorjaar gebruik zouden maken van de StiPCO regeling, maar waarvan de cursus door de coronamaatregelen niet kon doorgaan.Met die apotheken bespreken zij de mogelijkheid voor een nieuwe datum in het najaar, zodat de cursus alsnog door het apotheekteam gevolgd kan worden.

Zie hier het hele bericht van de KNMP website.