Menu
Menu

Herintreders

Over deze cursus

Kosten € 125,00
Type Individueel
SBU 28

Heb je interesse? Meld je dan hier aan.
Individueel

Ben jij al een tijdje uit de apothekerswereld (maar niet langer dan 10 jaar) en wil je weer graag als apothekersassistente terugkeren op de werkvloer? Dit leerpakket ‘praat’ je helemaal bij over wat er is veranderd, wat nieuwe ontwikkelingen zijn, en waar je mee te maken kan krijgen!

Heb je belanstelling meld je hiernaast aan. Voor meer informatie stuur een mail naar servicedesk@sbaweb.nl , dan nemen wij contact met je op. Je kunt ook bellen voor informatie: 09007222667. 

Het leerpakket dat je krijgt thuisgestuurd bestaat uit:

 • Een e-boek Herintreders in de openbare apotheek
 • Het boek Farmaceutische patiëntenzorg 
 • Een afsluitende toets. Je ontvangt de toetsvragen met een antwoordenvel dat je ingevuld moet terugsturen. 

Certificaat 

Je krijgt een certificaat als je 75% van de toetsvragen goed hebt beantwoord. Als je alle toetsvragen hebt gemaakt, stuur je het antwoordenvel terug naar servicedesk@sbaweb.nl. Wij kijken de toets voor je na. Je krijgt het certificaat als je voor de toets voldoende hebt. Mocht je de toets onvoldoende hebben gemaakt heb je recht op 1 herkansing. Voor het goed kunnen beantwoorden van de vragen is het belangrijk om eerst de boeken door te nemen. 

In het e-boek komen de volgende onderwerpen aan bod

1. Werken in de apotheek

 • Uitgifte in 10 stappen
 • Communicatie
 • MFB’s/zorg op maat
 • Wetten, regels en vergoedingen

2. Wetten en regels

 • Vergoedingen
 • Geneesmiddelen
 • Groepen AV/UAD/UA/UR

3. Toedieningsvormen

 • Doseringen
 • Weg van een geneesmiddel

Het boek Farmaceutische patiëntenzorg

Farmaceutische patiëntenzorg vormt de basis van het werk in de apotheek. Dit boek bevat de leerstof voor het verzorgen van medicatie-begeleiding (kerntaak 1) als voor niet-recept gestuurde zorg aan de cliënt (kerntaak 2) van het Kwalificatiedossier mbo Apothekersassistent.

Dit boek is verdeeld in drie gedeelten. In het eerste gedeelte worden de basisbegrippen uit de farmacotherapie behandeld en wordt dieper ingegaan op de wisselwerking tussen verschillende geneesmiddelen. In het tweede gedeelte komt de farmaceutische patiëntenzorg in de eerstelijnsgezondheidszorg aan bod. In het laatste gedeelte komen de meer specifieke farmacotherapeutische onderwerpen aan de orde. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om ziekten specialistische kennis over polyfarmacie en omgaan met misbruik en verslaving behandeld.

Bijeenkomst

Daarnaast kunnen wij bij voldoende interesse een interactieve bijeenkomst organiseren, waarin je met praktijksituaties aan de slag gaat. Deze bijeenkomst van ongeveer 3 uur is een aparte activiteit en kost €149,-. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname. 

Je kunt bij het aanvragen van het leerpakket je interesse voor de bijeenkomst kenbaar maken door dit in het vakje onder opmerkingen te vermelden. Als we een bijeenkomst organiseren, nodigen we je uit. Houd ook de SBA website in de gaten. 

Over deze cursus

Kosten € 125,00
Type Individueel
SBU 28

Heb je interesse? Meld je dan hier aan.

Cursusdetails

Cursustitel Herintreders
Kosten € 125,00
Onderwerp Werken in de apotheek
Doelgroep Voormalige apothekersassistenten die weer willen werken in de openbare apotheek
Studiebelastingsuren 28
Uren zelfstudie 28
SANA-Keurmerk 358507/ 19.1268

Hulp nodig bij je keuze?