Menu

Herintreders (e-learning)

E-learning
Assistent
Instroom nieuwe collega's

Ben jij al een tijdje uit de apothekerswereld (maar niet langer dan 10 jaar*) en wil je weer graag als apothekersassistente terugkeren op de werkvloer? Deze e-learning ‘praat’ je helemaal bij over wat er is veranderd, wat nieuwe ontwikkelingen zijn, en waar je mee te maken kan krijgen!

Heb je belangstelling meld je hiernaast aan. Voor meer informatie stuur een mail naar nascholing@sbaweb.nl, dan nemen wij contact met je op. Je kunt ook bellen voor informatie: 0900 7222667. 

Naast het volgen van de e-learning is het belangrijk dat je het boek: “Farmaceutische patiëntenzorg” bestelt (kan bij bol.com) en doorneemt. Als je beide hebt doorgenomen kun je de eindtoets maken als afsluitende module van de e-learning.  

E-learning

In de e-learning komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • receptverwerking
  • consultvoering
  • zorg op maat
  • wetten, regels en vergoedingen
  • verschillende groepen geneesmiddelen.

Het boek: “Farmaceutische patiëntenzorg”

Farmaceutische patiëntenzorg vormt de basis van het werk in de apotheek. Dit boek bevat de leerstof voor het verzorgen van medicatie-begeleiding (kerntaak 1) als voor niet-recept gestuurde zorg aan de cliënt (kerntaak 2) van het Kwalificatiedossier mbo Apothekersassistent.

Dit boek is verdeeld in drie gedeelten. In het eerste gedeelte worden de basisbegrippen uit de farmacotherapie behandeld en wordt dieper ingegaan op de wisselwerking tussen verschillende geneesmiddelen. In het tweede gedeelte komt de farmaceutische patiëntenzorg in de eerstelijnsgezondheidszorg aan bod. In het laatste gedeelte komen de meer specifieke farmacotherapeutische onderwerpen aan de orde. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om ziekten specialistische kennis over polyfarmacie en omgaan met misbruik en verslaving behandeld.

Certificaat 

Je krijgt een certificaat als je 75% van de toetsvragen goed hebt beantwoord. Lukt het niet in een keer? Geen probleem dan heb je nog een herkansing. Voor het goed kunnen beantwoorden van de vragen is het dus belangrijk om eerst het boek en de e-learning door te nemen. 

 

* Ben je langer dan 10 jaar uit het vak dan adviseren wij altijd om eerst aan de slag te gaan in een apotheek op basis van een stage of in de functie van AOM'er. Indien je weer enige werkvervaring hebt opgedaan dan is het handig om alsnog deze cursus  herintreders te volgen.

Aanmelden

Om deze e-learning te volgen meld je je hier aan.

SBA Academie
Over deze cursus

Over deze cursus

  • Kosten: 45
  • SBU: 28