Wil je mijn blogs lezen? Klik op mij!
Menu
Menu

Hormonen bij vrouwen

Over deze cursus

Kosten € 149,00
SBU 5

Deze cursus is nog niet ingepland.
Heb je interesse? Laat het ons weten.

Zoek maar eens op ‘hormonen’ en je vindt een scala aan filmpjes waarin grappen gemaakt worden over hormoonklachten bij vrouwen. Hormoongerelateerde problemen zoals menstruatie en overgangsklachten bevinden zich nog steeds in bepaalde mate in de taboesfeer. Extra belangrijk dus dat jij er als apothekersassistent makkelijk en open over kunt praten, zodat je vrouwen met klachten goed kunt adviseren.

Wat gaan we doen?

In de cursus leer je op een deskundige en cliëntgerichte wijze zorg verlenen aan vrouwen die met vragen over hormonale klachten bij menstruatie, zwangerschap of overgang in de apotheek komen, of vragen hebben over geneesmiddelen met hormonen. Je gaat actief met de leerstof aan de slag door het uitwisselen van ervaringen en het maken van praktijkgerichte opdrachten.

Wat kun je na de cursus?

  • Op een deskundige en cliëntgerichte wijze zorg verlenen aan vrouwen die in de apotheek komen met vragen over de rol van hormonen bij menstruatiecyclus, zwangerschap, overgang en anticonceptie en noodanticonceptie.
  • Uitleg geven over de werking en bijwerkingen van geneesmiddelen voor behandeling van klachten die veroorzaakt worden door vrouwelijke hormonen.

We kunnen deze cursus ook voor je hele apotheekteam organiseren. Ben je geïnteresseerd? Stuur een mail naar school@sbaweb.nl of neem contact op met onze cursuscoördinatoren op 030-6008520.

Over deze cursus

Kosten € 149,00
SBU 5

Deze cursus is nog niet ingepland.
Heb je interesse? Laat het ons weten.

Cursusdetails

Cursustitel Hormonen bij vrouwen
Kosten € 149,00
Onderwerp Farmaceutisch Inhoudelijk
Doelgroep apothekersassistenten werkzaam in de openbare apotheek
Studiebelastingsuren 5
Uren zelfstudie 2.5
SANA-Keurmerk 372992/19.1310

Hulp nodig bij je keuze?