Wil je mijn blogs lezen? Klik op mij!
Menu
Menu

Masker 19

Over deze cursus

Type Individueel
Voorkennis nvt
SBU 1

Heb je interesse? Meld je dan hier aan.
Individueel

Slachtoffers van huiselijk geweld kunnen ook in Nederland vanaf 1 mei melding doen bij de apotheek via het codewoord ‘Masker 19’. Dit in navolging op Italië, Frankrijk en Spanje waar het codewoord ook al is ingevoerd. 

Om jullie te ondersteunen bij een melding "Masker 19" heeft de SBA een gratis online cursus ontwikkeld. De cursus bestaat uit 5 modules. 

  • De aanleiding: We gaan in op de aanleiding voor dit codewoord. Waarom is het er? En waarom moet men naar de apotheek voor dit codewoord?
  • Veilig thuis: Als apotheekmedewerker neem je de melding aan en leg je de melding vervolgens neer bij Veilig Thuis. In deze module gaan we in op vragen als; Wat is Veilig thuis voor organisatie? En wat doen zij met een melding?
  • Afhandeling melding: In deze module gaan we in op de melding zelf. En dan komt er iemand aan de balie met de melding masker 19. Wat doe je dan? Wat moet je weten? Op basis van de stroomschema's van de KNMP hebben we concreet voor je uitgewerkt hoe je een melding kunt afhandelen.
  • Beroepsgeheim: Hoe zit het nu met je beroepsgeheim? In deze module gaan we in op de vraag of je een melding zomaar mag doorgeven aan Veilig Thuis.
  • Omgaan met je eigen emoties: Een melding Masker 19 is natuurlijk best heftig. Dit kan ook de nodige emoties bij jezelf losmaken. Het is goed om hier bij stil te staan. Dat doen we in deze module. Ook staat beschreven hoe je met je emoties kunt omgaan.

Het doornemen van de cursus duurt ongeveer 1 uur en is gratis. De cursus is niet geaccrediteerd, je ontvangt ook geen certificaat. Wel kun je na afloop aantonen dat je de cursus hebt afgerond.

Ben je geïnteresseerd klik dan op de link. Wij zorgen dat je een inlog krijgt.

Over deze cursus

Type Individueel
Voorkennis nvt
SBU 1

Heb je interesse? Meld je dan hier aan.

Cursusdetails

Cursustitel Masker 19
Onderwerp Werken in de apotheek
Doelgroep assistenten en bezorgers
Voorkennis nvt
Studiebelastingsuren 1
Uren zelfstudie 1

Hulp nodig bij je keuze?