Menu
Menu

Medewerkers hebben invloed op de plannen van de apotheek en dat is goed. Samen moeten we het doen!

Bereid je vandaag voor op de dag van morgen!

Medezeggenschap: ondersteuning oprichten OR of PVT

Het goed regelen van medezeggenschap in de apotheek levert zowel medewerkers als leidinggevenden in de apotheek voordeel op: een win-win situatie.

Als medewerkers kun je via medezeggenschap invloed uitoefenen op het beleid en de gang van zaken in de apotheek. Dat vergroot je betrokkenheid en je werkplezier.

Als leidinggevende levert medezeggenschap je uiteindelijk meer loyale en tevreden medewerkers op. De mate van betrokkenheid wordt namelijk gezien als een voorspeller van loyaliteit, tevredenheid en gewenste prestaties van medewerkers. Daarnaast kun je de informatie die je via een OR of PVT ontvangt van de werkvloer, meenemen in het bepalen van beleid en het nemen van beslissingen.

Aan de slag
Willen jullie  aan de slag met het inrichten van medezeggenschap in de vorm van een Ondernemingsraad (OR) of Personeelsvertegenwoordiging (PVT) in de apotheek, maar weet je niet waar te beginnen? Wij verwijzen je graag door naar SBI formaat. Zij hebben diverse producten en diensten ter ondersteuning van dit proces.

 

Documenten en links