Menu

Ouderen, polyfarmacie en therapietrouw

Incompany
Open inschrijving
Assistent
Vakgerichte ontwikkeling
Je bent als apothekersassistent deskundig in het geven van voorlichting over het gebruik van geneesmiddelen. Ouderen die meer geneesmiddelen gebruiken kunnen met hun vragen bij jou terecht. Jouw uitdaging is om deze patiënten te begeleiden bij hun geneesmiddelengebruik en te ondersteunen bij hun therapietrouw. En daar wil je nog beter in worden. In deze cursus leer je dat.
 
Hoe ga je met meneer Kleinsma zorgen dat hij zijn pillen goed inneemt op het tijdstip zoals voorgeschreven? En welke pillen heeft mevrouw Verhagen nodig en hoe zit dat met de bijwerkingen? Daarover en meer gaat deze cursus. 
 
Leerdoelen
Na het volgen van deze cursus:
  • Kun je op een adequate wijze oudere patiënten begeleiden bij hun geneesmiddelengebruik;
  • Weet je welke gevolgen de veranderende farmacokinetiek en -dynamiek hebben voor de werking van geneesmiddelen bij ouderen;
  • Heb je inzicht in de gevaren van polyfarmacie bij ouderen;
  • Kun je gebruik maken van praktische handvatten om therapietrouw bij ouderen te bevorderen.
We kunnen deze cursus ook voor je hele apotheekteam organiseren. Ben je geïnteresseerd? Stuur een mail naar school@sbaweb.nl of neem contact op met onze cursuscoördinatoren (Ellen of Esther) op 030-6008520.

Aanmelden

Op dit moment zijn er geen data gepland. Mocht je interesse hebben in deze cursus neem dan contact met ons op.

Incompany

Deze cursus kun je volgen met je team in je eigen apotheek. Neem contact op met een van onze adviseurs en vraag naar de mogelijkheden.

SBA Academie
Over deze cursus

Over deze cursus

  • Kosten: 120
  • SBU: 5