Menu
Menu

In mijn jaargesprek kon ik goed aangeven waarin ik me wil ontwikkelen en waarom.

Bereid je vandaag voor op de dag van morgen!

Professioneel ontwikkelen

Hoe zorg je ervoor dat je plezier blijft houden in je werk en dat je het leuk blijft vinden om in deze apotheek te werken? Je blijven ontwikkelen en nieuwe dingen leren spelen daarbij een belangrijke rol. Wil jij zelf meer regie over hoe je je ontwikkelt en waarin? Dan helpt het om dit gestructureerd aan te pakken. Hoe je dat doet? Je voorbereiden op jaargesprekken en het opstellen van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) helpen. Hieronder vind je meer informatie over de POP en de jaargesprekken en alle benodigde formulieren en documenten om aan de slag te gaan.

Gestructureerd aan de slag met jouw ontwikkeling

 • Vaak voert een leidinggevende zogenaamde individuele jaargesprekken met jou en je collega’s. Tijdens dit gesprek staat jouw ontwikkeling in de apotheek centraal en worden daarover afspraken gemaakt. Wil je het beste uit jezelf halen? Met de jaargesprekken die je voert met je leidinggevende, heb je een belangrijk instrument in handen om te zorgen dat jij jezelf optimaal blijft ontwikkelen. Zo hou je plezier in je werk, haal je er voldoening uit en ben je op de langere termijn duurzaam inzetbaar, binnen of buiten de apotheek.

  Haal het maximale uit je jaargesprek

  1. Bereid je gesprek goed voor.
  2. Tijdens het gesprek mag jij ook inbreng hebben.
  3. Maak samen met je leidinggevende het verslag.
  4. Neem zelf initiatief om de gemaakte afspraken uit te voeren. Als je vragen hebt, vraag je leidinggevende om mee te denken.

  Deze handige formulieren en e-learning helpen je hierbij:

 • Een Persoonlijk Ontwikkelingsplan is een soort ontwikkelingscontract tussen leidinggevende en medewerker waarin staat hoe jij kunt gaan werken aan de ontwikkeling van competenties die aansluiten bij jouw eigen ambities én bij de belangen van de apotheek. Als je goed in je vel zit, met plezier naar je werk gaat en met voldoening weer naar huis, denk je misschien niet gelijk aan het maken van een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP). Met een POP kijk je naar de toekomst, en werk je:

  • doelgericht aan je loopbaan;
  • het uitdagend maken van je werk, ook in de toekomst;
  • het beter worden in (bepaalde taken van) je werk;
  • aan het meer voldoening halen uit je werk.

  Wat levert een POP op?

  • Je wordt steeds beter in je werk.
  • Je kunt je ontwikkelen en specialiseren zoals jij wilt.
  • Je zorgt voor werkplezier, uitdaging en voldoening.
  • Je wordt sterker en zelfverzekerder in je werk en in cliëntgesprekken.

  De POP kun je tijdens je jaargesprek bespreken.  

  Deze handige formulieren helpen je hierbij:

 • “Dat mijn leidinggevende mijn ontwikkeling belangrijk vindt, motiveert mij enorm!”

  Deelnemer SBA cursus