Risico-inventarisatie en -evaluatie

Risico-inventarisatie en -evaluatie

Op een makkelijke manier zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving in de apotheek? Gebruik dan kosteloos de Risico-inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) voor apotheken van de SBA.

De RI&E is een handig instrument dat helpt bij het opsporen en beheersen van de gevaren en risico's voor de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van de medewerkers in de apotheek.


De RI&E Apotheken is een gebruiksvriendelijk instrument met veel handige extra’s.

 • In een dashboard zie je in één oogopslag hoe je er RI&E-technisch voorstaat.
 • Met de superhandige kopieerfunctie kun je de RI&E eenvoudig voor meerdere vestigingen tegelijk invullen.
 • De RI&E is op maat gemaakt voor de openbare apotheek: dus geen onnodige vragen.
 • Geconstateerde knelpunten komen automatisch in je plan van aanpak en kun je zelf bewerken en aanpassen.
 • Oplossingen en adviezen zijn direct bij de hand via linkjes naar handige (voorbeeld-) protocollen en belangrijke informatiebronnen.
 • Automatische reminders helpen je de openstaande actiepunten op de agenda te houden. Je kunt ze zelfs instellen.
 • Wil je de RI&E bespreken met je team of de auditor, dan kun je met één druk op de knop een actueel overzicht printen.
 • Erkend door het Steunpunt RI&E. Tot en met 25 medewerkers kun je de RI&E daarom zelf uitvoeren en is het voorleggen aan een arbodeskundige niet nodig. Dat scheelt tijd en geld.

 

Een actuele RI&E altijd bij de hand
Het hebben van een actuele RI&E is een wettelijke (Arbowet) en HKZ-verplichting. De RI&E Apotheken maakt het je heel eenvoudig om altijd een actuele RI&E bij de hand te hebben. Eenmaal ingevuld kun je de vragen – als er iets verandert in de werksituatie in de apotheek – bij de relevante modules opnieuw beantwoorden en een nieuw plan van aanpak genereren. Verandert er niets dan houd je de RI&E actueel door jaarlijks de RI&E en het plan van aanpak even kort te evalueren. Ook dat maakt de RI&E Apotheken je makkelijk met het dashboard, duidelijk actiepunten en de automatische reminders.

Je vindt de RI&E Apotheken op www.rie-apotheek.nl


Kosten voor partijen die niet afdragen aan de SBA

Partijen die niet afdragen aan de SBA mogen tegen betaling gebruikmaken van deze RI&E Apotheken. Voor 2019 bedragen deze kosten € 499,-, zie ook onze prijslijst 2019.

 

 

Gerelateerde links

Bekijk ook

 • Arboteam van SGZ

  Arboteam van SGZ

  Arbozorg staat hoog in het vaandel bij de stichting Gezondheidscentra Zoetermeer (SGZ), met zeven huisartsenpraktijken, vier apotheken en vier fysiotherapiepraktijke...

  Lees meer »
 • Apothekers ontzien

  Apothekers ontzien

  Ook bij de twaalf apotheken van Zorgapotheek Nederland (ZAN) is er veel aandacht voor arbozorg. Daar heeft kwaliteitscoördinator Daisy van Gaalen de periodieke RI&E...

  Lees meer »
 • Cao Arbeidsomstandigheden

  Cao Arbeidsomstandigheden

  De Cao Arbeidsomstandigheden Apotheken is een bundeling van alle zaken die met arbeidsomstandigheden en medezeggenschap te maken hebben. In aanvulling op de primaire...

  Lees meer »
 • Arbocatalogus Apotheken

  Arbocatalogus Apotheken

  De Arbocatalogus Apotheken beschrijft arbeidsrisico's in de apotheek en biedt veel oplossingen. Een handig instrument dat is toegesneden op de situatie in jouw apoth...

  Lees meer »