Sanaz Ahmadi van MBO Amersfoort wint finale Skills Heroes

Maandag 25 maart 2019
Sanaz Ahmadi van MBO Amersfoort wint finale Skills Heroes

Nederland is 38 jonge vakkampioenen rijker. 310 mbo studenten lieten hun beste vakwerk zien tijdens Skills The Finals, de nationale kampioenschappen van Skills Heroes, die van 20 tot en met 22 maart in RAI Amsterdam plaatsvonden. Bij de vakwedstrijden voor apothekersassistent eindigde Sanaz Ahmadie van MBO Amersfoort op de eerste plaats. Vera Vermeulen van ROC Nijmegen en Fleur van der Kevie van het Koning Willem I College werden respectievelijk tweede en derde.

Aan de finale deden in het totaal 8 kandidaten mee. Nationaal kampioen apotheekassistent, Sanaz Ahmadi, MBO Amersfoort: ‘Ik ben dolgelukkig dat ik gewonnen heb. Goud en ook nog een baan bij een apotheek als prijs. Een kwestie van veel oefenen en goed de opdrachten lezen en uitvoeren heeft mij dit met vakwedstrijden opgeleverd.’ Sanaz kreeg de prijs onder andere uitgereikt door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven.

'Dit is mbo’
‘Deelnemen aan vakwedstrijden geeft een enorme boost aan het mbo en maakt iedereen trots. Dat is positief’, zegt Dirk Megens, die in januari is uitgeroepen tot de (mbo) leraar van het jaar. En dat is waar het Worldskills Netherlands, organisator van het evenement, om te doen is. Skills The Finals 2019 is namelijk een onderdeel van een gezamenlijke promotie van het beroepsonderwijs onder de noemer ‘dit is mbo’. WorldSkills Netherlands organiseert dit en werkt daarbij nauw samen met partners uit overheid, onderwijs en bedrijfsleven. ‘Jonge mensen worden uitgedaagd en zo mooi op weg geholpen naar een succesvolle, professionele loopbaan’, aldus Jos de Goey, directeur WorldSkills Netherlands. 

De volledige uitslag van de skills heroes finales voor apothekersassistenten in opleiding:

1. Sanaz Ahmadi - MBO Amersfoort
2. Vera Vermeulen - ROC Nijmegen
3. Fleur van der Kevie - Koning Willem I College
4. Sanne Flisijn - ROC Da Vinci College
5. Jacqueline van de Water - ROC Horizon College
6. Mirjam Houtekamer - Scalda
7. Remi de Jonge - Rijn IJssel
8. Sahar Jaghouri - Summa College

Van harte gefeliciteerd allemaal met het behalen van dit mooie resultaat.

Skills The Finals 2020
De volgende nationale kampioenschappen voor beroepen vinden plaats van 4 tot en met 6 maart 2020 in Leeuwarden, Friesland. De inschrijving is al geopend.