Menu
Menu

SBA-campagne tegen agressie door medicijntekorten

Het medicijntekort is een actueel issue dat apotheken vrijwel dagelijks treft. Als voorgeschreven medicijnen niet beschikbaar zijn voor een patiënt, leidt dat tot irritatie en ergernis aan de balie. Maar hoe begrijpelijk dat ook is, de apotheek kan er niets aan doen! Daarom is de SBA begin maart een campagne gestart en zijn er posters en flyers gestuurd naar alle openbare apotheken in Nederland. Wil je meer materialen bestellen? Dat kan via de bestelknop hieronder. 

Bestel flyers

 

De volgende materialen zijn beschikbaar voor jullie:

1. SBA Alert-app
 
De SBA Alert-app biedt uitgebreide informatie over het medicijntekort én de mogelijkheid voor patiënten en werknemers van apotheken om – via een tiental vragen – hun ervaringen te delen als een medicijn niet beschikbaar is. 

2. Posters voor in de apotheek

   
Door de posters op te hangen in de apotheek kunnen apotheekteams laten zien dat zij het medicijntekort net zo vervelend vinden als de patiënten. De posters roepen patiënten bovendien op de SBA Alert-app te downloaden en hun ervaringen rond het medicijntekort te delen. 

3. Flyer voor de apothekersassistent
      
De flyer geeft apothekersassistenten uitleg over de campagne, hun rol binnen de campagne en de SBA Alert-app. 

4. Flyer voor de patiënt
     
De flyer geeft patiënten uitleg over de positie van het apotheekteam in de kwestie van het medicijntekort en over de SBA Alert-app. Ook roept de flyer patiënten op hun ervaringen in de app te delen.