Menu
Menu

Ik ben op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de apotheek.

Bereid je vandaag voor op de zaken die je werk beïnvloeden.

SBA Kennisbank

Welkom op de kennisbank van de SBA!

Op de kennisbank vind je actuele en relevante informatie over allerlei thema's die te maken hebben met leren en ontwikkelen en met veilig en gezond werken in de apotheek.

We voorzien je per thema van praktische, bruikbare tips en informatie waar je direct wat aan hebt.
Je kunt hierbij denken aan thema's als werkdruk, de balans tussen werk en prive, gesprekken die je hebt met je leidinggevende en nog veel meer.
Allerlei thema's die vandaag de dag aan de orde zijn en waar jij mee te maken kunt krijgen tijdens je werk in de apotheek.

Heb je een vraag waarop je het antwoord niet hebt kunnen vinden?
Neem contact met ons op via het algemene nummer (030 600 85 20) en vraag naar Agna van Rees, Marloes Aalbers of Monique van de Langenberg. We helpen je graag!

 

Wekelijkse actualiteiten

Mis het niet! Lees hier over de laaste ontwikkelingen en actualiteiten!

Blue Monday 20-01-'20

Balans werk & privé

We willen tegenwoordig zoveel. Werken, een relatie, kinderen, een sociaal leven, altijd bereikbaar zijn …… Kortom zoveel tegelijk maar hoe houd je nog tijd voor jezelf over. Steeds meer mensen ervaren veel stress, zowel privé als op het werk.

Met goed fatsoen

Fatsoen. Wat is fatsoen? Volgens het woordenboek: de manier waarop je je hoort te gedragen. In de apotheek werk je met verschillende collega’s. Iedere collega heeft andere waarden en normen. Dat komt onder andere door de manier waarop je bent opgevoed en waar je vandaan komt. Maar hoe zorg je met deze verschillende collega’s toch voor een fijne werksfeer en prettige samenwerking?

Collega's; vriend of vijand?

Collega’s; iedere dag dat je werkt heb je ermee te maken. Soms wel 5 dagen in de week. Soms zie je je collega’s meer uren per week dan je eigen partner. Als je goed met je collega’s kunt opschieten dan maakt dat het werk leuk en het heeft een positief effect op de resultaten. Maar wat als je collega’s hebt waar je niet goed mee kunt opschieten? Of als andere collega’s niet met elkaar kunnen opschieten? Dit heeft een negatief effect op de werksfeer. Het wordt er niet gezelliger op en belemmert het werk.

Boze cliënten

Op dit moment krijgen steeds meer apothekersassistenten in de apotheek te maken met agressie en geweld van boze cliënten aan de balie. 

Weerstand; ombuigen of vasthouden?

Weerstand...iedereen schiet weleens in de weerstand. Maar waarom schiet je in de weerstand en hoe kun je er het beste mee omgaan. En wat ook niet onbelangrijk is: Hoe ga je om met de weerstand van een ander, bijvoorbeeld een collega? 

Wie is er nou niet opgebrand tegenwoordig?

Geneesmiddelentekort en te weinig personeel. Veel apotheken hebben last van deze problematiek. En dan zijn er vaak ook nog collega's die langdurig ziek zijn of langzaam weer aan het opbouwen zijn omdat ze kampen met een burn-out. Hoe ga je daar nou goed mee om?

Elkaar aanspreken op gedrag

De meeste dagen gaat het werken aan de balie vanzelf en word je er blij van. Maar die dag dat je met die ene collega werkt, ben je niet tevreden over haar werk. Hoe ga je daar mee om?

De drukte van de dag

Werkdruk

Voor alle apotheekmedewerkers is werkdruk een belangrijk en aanwezig risico, zowel voor medewerkers als voor leidinggevenden in de apotheek. Hoe kan je de cirkel doorbreken?

Beoordelingsgesprek

De apotheker en het apotheekteam willen allebei dat de kwaliteit van het werken in de apotheek nu en in de toekomst goed blijft. Een van de mogelijkheden die de CAO Apotheken aanreikt om daarover samen in gesprek te zijn en te blijven is de functionerings- en boordelingscyclus.  

POP


Wil jij je verder ontwikkelen in je vak? Wil jij meer voldoening uit je werk halen? Wil je gericht aan je loopbaan werken? Dan is een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) een perfect instrument om te gebruiken.

BOP

Een bedrijfsopleidingsplan is het geheim achter jouw succesvolle apotheek! Waarom? Met het maken van een bedrijfsopleidingsplan creëer je een blauwdruk die jou de beste kansen biedt op het bereiken van je doelstellingen. Lees hier alles over het maken van een doordacht en realistisch bedrijfsopleidingsplan.

Jaargesprek


Het beste uit jezelf halen? Met de jaargesprekken die je voert met je leidinggevende, heb je een belangrijk instrument in handen om te zorgen dat jij jezelf optimaal blijft ontwikkelen. Zo hou je plezier in je werk, haal je er voldoening uit en ben je op de langere termijn duurzaam inzetbaar, binnen of buiten de apotheek.   

Werkgeluk

IN ONTWIKKELING