Menu
Menu

Ik ben op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de apotheek.

Bereid je vandaag voor op de zaken die je werk beïnvloeden.

SBA Kennisbank

Welkom op de kennisbank van de SBA!

Op de kennisbank vind je actuele en relevante informatie over allerlei thema's die te maken hebben met leren en ontwikkelen en met veilig en gezond werken in de apotheek.

Heb je een vraag waarop je het antwoord niet hebt kunnen vinden?
Neem contact met ons op via het algemene nummer (030 600 85 20) en vraag naar Agna van Rees, Marloes Aalbers of Monique van de Langenberg. We helpen je graag!

 

SBA Zomerchallenge


De 7 weken lange SBA Zomerchallenge ‘Opladen’ is inmiddels afgerond! Hopelijk hebben we jullie een beetje kunnen helpen met het resetten na de hectische start van het coronatijdperk. Heb je de challenge gemist? Niets aan de hand! Ga naar de SBA opladen challenge en doe er je voordeel mee!

Coronadossier


Nieuws over de gevolgen van de coronacrisis voor de zorg, blijk van waarderingen, tips en de meest gestelde vragen over corona en je werk.

Gesprek bij de koffie


Mis het niet! Lees hier alles over de laatste ontwikkelingen en actualiteiten! Regelmatig plaatsen we hier nieuwe items.

Lekker werken 1

Geluk 1
Wil je meer werkgeluk ervaren? Beleef meer plezier aan je werk en ervaar meer voldoening met deze praktische tips.

Balans werk & privé


We willen tegenwoordig zoveel.....maar hoe houd je nog tijd voor jezelf over. Steeds meer mensen ervaren veel stress, zowel privé als op het werk.

Collega's: vriend of vijand

Als je goed met je collega’s kunt opschieten dan maakt dat het werk leuk. Maar wat als je collega’s hebt waar je niet goed mee kunt opschieten? 

Boze patiënten aan de balie


Op dit moment krijgt het apotheekteam steeds meer te maken met agressie en geweld van boze patiënten aan de balie. 

Lekker werken 2


Wil je meer werkgeluk ervaren? Beleef meer plezier aan je werk en ervaar meer voldoening met deze praktische tips.

Weerstand ombuigen


Iedereen schiet weleens in de weerstand. Maar hoe kun je omgaan met je eigen weerstand? En hoe ga je om met de weerstand van een collega? 

Burn-out in het team, help!


Geneesmiddelentekort, te weinig personeel; collega's die langdurig ziek zijn of langzaam weer aan het opbouwen zijn. Hoe ga je daar nou goed mee om?

Moeilijk gedrag bespreken


Meestal gaat het werken aan de balie vanzelf en word je er blij van. Maar die dag dat je met die ene collega werkt, pfoe... Hoe ga je daar mee om?

Alledaagse apotheek drukte


Voor het apotheekteam is werkdruk een belangrijk en aanwezig risico. Wat zou je er zelf aan kunnen doen om deze cirkel te doorbreken?

Leren reflecteren op je werk


Iedereen wil dat de kwaliteit van het werken in de apotheek nu en in de toekomst goed blijft. Lees hier alles over de functionerings- en boordelingscyclus.  

Ontwikkel jezelf met de POP


Wil jij je verder ontwikkelen in je vak? Wil jij meer voldoening uit je werk halen? Dan is een POP een perfect instrument om te gebruiken.

Het hele team naar school


Met het maken van een bedrijfsopleidingsplan creëer je een blauwdruk die jou de beste kansen biedt op het bereiken van je doelstellingen. 

Jaargesprekken


Met de jaargesprekken die je voert met je leidinggevende, heb je een belangrijk instrument om te zorgen dat jij jezelf optimaal blijft ontwikkelen. 

VLOG's


Het is 2020. Op social media worden allerlei nieuwe communicatievormen gebruikt. Daarom vind je hier met enige regelmaat een van onze actuele vlogs. 

Mijn zelfbeeld


Je zelfbeeld is het beeld dat jij van jezelf hebt. Tijdens je leven heb je dit beeld ontwikkeld. Klopt dit beeld eigenlijk wel? 

 

Fijn samenwerken


Als collega's zie je elkaar veel. Het is van belang om op een fijne manier met elkaar samen te werken. Hoe kun je dat met elkaar doen?