SBA Subsidiewijzer 2019: drie nieuwe subsidiemogelijkheden

Vrijdag 8 maart 2019
SBA Subsidiewijzer 2019: drie nieuwe subsidiemogelijkheden

De SBA Subsidiewijzer 2019 is uit. Geheel geüpdatet bevat hij weer de meest relevante subsidiemogelijkheden voor de openbare apotheek, zoals drie interessante subsidiemogelijkheden voor stagiairs (zowel BOL’ers als BBL’ers). Het gaat om de subsidies Praktijkleren, Stageplaatsen in de zorg en als nieuwe stam aan de loot Sectorplanplus Zorg & Welzijn. Daarnaast zijn er nog twee nieuwe subsidieregelingen toegevoegd die ondersteunen bij de financiering van onverzekerbare vreemdelingen en de ANZ-zorg.

In de SBA Subsidiewijzer staan alle subsidiemogelijkheden die voor openbare apotheken relevant kunnen zijn. Een handig document waarin je alle relevante informatie – voorwaarden, deadlines en adressen - voor het aanvragen van de subsidies overzichtelijk bij elkaar hebt.

In februari 2019 is de Subsidiewijzer geactualiseerd. Alle bekende subsidieregelingen zoals die van Praktijkleren en Stageplaatsen in de zorg zijn getoetst op wijzigingen en voorzien van nieuwe deadlines. Daarnaast is gekeken naar welke nieuwe regelingen relevant zijn voor de apotheek. Er zijn drie nieuwe subsidies opgenomen.

  • Farmaceutische ANZ-dienstverlening: Het doel van deze subsidie is om de ANZ-zorg voor alle patiënten betaalbaar te maken. Deze kosten vallen namelijk onder het verplichte eigen risico van de verzekerde.
  • SectorplanPlus Zorg & Welzijn: Subsidie die als doel heeft een extra impuls te geven aan opleidingstrajecten die zijn gericht op nieuwe instroom, met ontslag bedreigde werknemers of opscholing van kwalificerende scholing.
  • Regeling onverzekerbare vreemdelingen: Als zorgverlener van vreemdelingen zonder verblijfsvergunning (onverzekerbare vreemdelingen) kan er in bepaalde gevallen een bijdrage worden aangevraagd bij het CAK.

Je kunt de SBA Subsidiewijzer hier downloaden