Traject aanpak tekort apothekersassistenten start nu ook in Hilversum, Utrecht en Amersfoort

Maandag 18 maart 2019
Traject aanpak tekort apothekersassistenten start nu ook in Hilversum, Utrecht en Amersfoort

Het traject Apothekersassistent? Ja Natuurlijk! – een initiatief van de SBA om het tekort aan assistenten te verminderen - is nu ook in Amersfoort, Hilversum en Utrecht gestart. Het traject richt zich op het werven van zij-instromers die zich als BBL’er versneld willen laten omscholen tot apothekersassistent.  Op 28 en 29 maart vinden de voorlichtingsbijeenkomsten voor zij-instromers plaats en de speeddates tussen geïnteresseerde apothekers en kandidaten staan gepland voor medio april.

In dit traject werkt de SBA intensief samen met regionale partners (het FBA, de AVMN, de Sigra, de House of skills en het UWV). In Amsterdam hebben deze gezamenlijke inspanningen al geleid tot een mooi resultaat: 12 zij-instromers hebben een BBL-contract getekend bij een apotheek. Nu start het tweede deel van het traject en worden er naast Amsterdam en Zaandam ook kandidaten geworven in Amersfoort, Hilversum en Utrecht. Het doel van het traject is om in totaal 40 tot 50 zij-instromers te werven om ze via een BBL-traject versneld op te leiden tot apothekersassistent. Essentieel daarbij is natuurlijk dat er genoeg apothekers geïnteresseerd zijn om een BBL’er in dienst te nemen.

In samenwerking met de regionale partijen enthousiasmeren we zoveel mogelijk apothekers voor deze oplossing om het tekort aan assistenten terug te dringen en hun team weer aan te vullen. Met het filmpje en de flyer ‘Zij-instomer als BBL’er? Ja. Natuurlijk!’ informeren we apothekers over deze mogelijkheid. Daarnaast vinden apothekers op een speciaal ingerichte webpagina (sbaweb.nl/janatuurlijk) alle ins-en outs over dit traject. Van algemene uitleg over het traject tot een kostenindicatie en subsidiemogelijkheden.

Verder uitrollen

De SBA zet zich als het bedrijfsfonds in de openbare farmacie al sinds jaar en dag in voor voldoende, goed opgeleide apothekersassistenten. Op dit moment wordt onderzocht in welke regio’s er nog meer een tekort is of dreigt, zodat er in de nabije toekomst ook voor deze regio’s een soortgelijk traject kan worden gestart.


Ben je apotheker en geïnteresseerd om een BBL’er in dienst te nemen?
Kijk dan op www.sbaweb.nl/janatuurlijk  of stuur direct en mail naar Helena Schuengel, h.schuengel@sbaweb.nl met je naam, apotheek en telefoonnummer. Er wordt dan telefonisch contact met je opgenomen.

Ben je geïnteresseerd om je versneld te laten omscholen tot apothekersassistent? Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst op 28 maart in Amersfoort/Hilversum of op 29 maart in Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.werkindeapotheek.nl/janatuurlijk 

Bekijk ook