Heb je een vraag over werk die te maken heeft met het coronavirus? Klik hier voor de meest gestelde vragen en antwoorden.
Zit je vraag er niet bij? Neem dan contact op met de SBA Servicedesk: servicedesk@sbaweb.nl.
Menu
Menu

Vacaturesites maken match tussen vraag en aanbod tijdelijk personeel vanwege coronavirus

Vacaturesites maken match tussen vraag en aanbod tijdelijk personeel vanwege coronavirus

Apotheken die extra tijdelijk personeel zoeken, en apothekers en assistenten die hun diensten willen aanbieden vanwege het coronavirus, kunnen het beste gebruikmaken van de matchingsites Gezondheidszorgbanen.nl en Extrahandenvoordezorg.nl.

Over de twee vacatureplatforms:

1. www.gezondheidszorgbanen.nl/covid19
De KNMG heeft een vacatureplatform ingesteld waar zorginstellingen gratis vacatures kunnen plaatsen en zorgprofessionals, zoals apothekers en apothekersassistenten, kunnen aangeven beschikbaar te zijn om ingezet te worden. Apotheken plaatsen via de website kosteloos een tijdelijke vacature. Oud-apotheekmedewerkers die tijdelijk weer willen terugkeren kunnen zich via de website aanmelden en ontvangen vervolgens dagelijks per e-mail vacatures in de regio naar voorkeur. In deze mail kan de apotheekmedewerker via de sollicitatiebutton reageren op een vacature. De werkgever krijgt vervolgens een mail en kan contact opnemen.
KNMP-voorzitter Aris Prins: 'Heel goed om te zien hoe we als zorgverleners, zowel in de eerste als tweede lijn, dit in deze tijden zo samen kunnen oppakken'. De laatste dagen zijn er diverse initiatieven ontstaan van mensen die vanwege het coronavirus willen helpen in de zorg. Ook apothekers en apothekersassistenten hebben aangegeven een bijdrage te willen leveren. Tegelijkertijd is het goed denkbaar dat er door het coronavirus een tijdelijk tekort gaat ontstaan aan capaciteit in openbare apotheken en in de poliklinische en ziekenhuisapotheken.

2. www.extrahandenvoordezorg.nl
Deze website is een landelijk initiatief van regionale contactpunten van werkgeversorganisaties, dat ondersteund wordt door het ministerie van VWS. Via deze website kunnen de regionale contactpunten van werkgevers in de zorg matchen tussen vraag en aanbod in de regio. Apotheken vullen via de website een formulier in. Apotheekmedewerkers melden zich via het formulier aan. Vervolgens maken regionale contactpunten de best mogelijke match tussen vraag en aanbod. De contactgegevens worden doorgegeven aan de apotheek. Deze neemt zelf contact op met de apotheekmedewerker.

Vacature plaatsen voor (farmacie)student? Dit kan via VJA
De Vereniging van Jonge Apothekers heeft, in samenwerking met de farmaceutische studieverenigingen (KNPSV, UP, PS, Aesculapius, VCSVU), haar vacaturebank uitgebreid met een optie om kosteloos vacatures te plaatsen voor (farmacie)studenten. Studenten kunnen bijvoorbeeld kunnen worden ingezet als ondersteunend medewerker of om medicatie te bezorgen. In de afgelopen dagen meldden enkele tientallen studenten zich reeds bij VJA.
Kijk op Farmavacaturebank.nl voor meer informatie