Menu

Vakgerichte ontwikkeling

Dat de apotheek veel kan betekenen voor goede patiëntenzorg hoeven we jou niet te vertellen. Samen met je collega’s zet je je elke dag in. Gelukkig is er voor patiënten steeds meer mogelijk: betere medicatie, prettiger hulpmiddelen, thuis behandeld worden. Dat zorgt ook voor veranderingen in ons zorgsysteem.  De SBA helpt je jouw kennis en skills up-to-date te houden, zodat je die vertrouwde zorgprofessional voor je patiënt kunt zijn en blijven.

Als apotheekteam kunnen jullie elke vraag aan. Je staat in contact met patiënten, huisartsen, mantelzorgers, verzekeraars, zorginstellingen en ga zo maar door. Je bereidt en verstrekt geneesmiddelen, geeft deskundig advies, begeleidt bij geneesmiddelengebruik en therapietrouw.

Om je rol goed te kunnen vervullen, wil je bijblijven in je vak. Natuurlijk kun je niet overal in uitblinken, maar als alle collega’s hun kennis van bepaalde onderwerpen bijhouden, ben je samen een allround apotheekteam.

Hoe bereik je dat?

  • Het beroepscompetentieprofiel (BCP) geeft een compleet overzicht van alles wat een ervaren apotheekassistent moet kennen en kunnen om de functie volledig te kunnen vervullen. Je hoeft niet in alles een kei te zijn, maar sommige competenties zijn nu eenmaal onmisbaar. Hoe staat jouw team ervoor?
  • Ook het ondersteunend personeel is belangrijk voor de kwaliteit van jullie zorg. Komt hun bijdrage voldoende tot zijn recht? Waar zie je nog kansen?
  • In een Teamontwikkelingsplan (TOP) breng je, met elkaar, in beeld wat er nodig is om nu en in de toekomst een allround team te zijn. Misschien zijn in jullie patiëntenbestand bepaalde onderwerpen of ziektebeelden meer aan de orde dan elders, zoals diabetes of longziekten. Daarin wil je dus zeker wat extra’s kunnen bieden. Je kunt het allemaal kwijt in het TOP.
  • Op de kennisbank vind je meer informatie over het gebruik van het TOP, hoe je motiverende ontwikkelafspraken maakt en vastlegt in een POP (Persoonlijk Ontwikkel Plan).
  • Is het plaatje compleet? Kijk dan eens wat de SBA Academie te bieden heeft om jou en je collega’s fit-for-the-job te houden

Hoe leer jij het liefst?
SBA biedt niet alleen een compleet pakket aan farmaceutisch inhoudelijke scholing, maar ook verschillende leervormen. Elk met een eigen didactische aanpak. We bieden maatwerk incompany cursussen voor het hele team, informatieve webinars over actuele onderwerpen, e-learnings voor wie wil leren waar en wanneer het hem uitkomt en blended trajecten (combinatie van e-learning en klassikale lessen) voor wie het beste van twee werelden wil.

Waar wil jij een kei in worden? Ga ervoor!

Vakgerichte ontwikkeling