Verzuimpreventie en -begeleiding

Verzuimpreventie en -begeleiding

Het Brancheloket Apotheken is hét aanspreekpunt voor apothekers en apotheekmedewerkers over preventie, verzuim en re-integratie.

Het Brancheloket Apotheken biedt ondersteuning bij verzuimbegeleiding en re-integratie, met als doel het verzuim in de apotheekbranche zo laag mogelijk te houden en werknemers zo spoedig mogelijk en duurzaam terug te laten keren naar werk. De SBA coördineert de activiteiten van het Brancheloket Apotheken.

Kijk voor uitgebreide informatie op www.brancheloketapotheken.nl.

Verzuim voorkomen!

Het scenario dat apotheekmedewerkers lang hetzelfde werk doen (vroege toetreding tot het arbeidsproces) brengt risico’s met zich mee als eenzijdige werkbelasting (gezondheidsrisico), stapeling van eenzijdige kennis, niet meer gewend te veranderen en gebrek aan motivatie. Het gevolg is een grotere kans op uitval.

De SBA biedt preventieve en curatieve activiteiten en dienstverlening aan om verzuim zoveel mogelijk te voorkomen voor apotheekmedewerkers.

Gerelateerde links

Bekijk ook

 • Cao Arbeidsomstandigheden

  Cao Arbeidsomstandigheden

  De Cao Arbeidsomstandigheden Apotheken is een bundeling van alle zaken die met arbeidsomstandigheden en medezeggenschap te maken hebben. In aanvulling op de primaire...

  Lees meer »
 • Arbocatalogus Apotheken

  Arbocatalogus Apotheken

  De Arbocatalogus Apotheken beschrijft arbeidsrisico's in de apotheek en biedt veel oplossingen. Een handig instrument dat is toegesneden op de situatie in jouw apoth...

  Lees meer »