Voorkomen van beroepsziekten (o.a. werkstress) centraal in Week van de RI&E

Vrijdag 7 juni 2019
Voorkomen van beroepsziekten (o.a. werkstress) centraal in Week van de RI&E

Van 17 tot 21 juni vindt voor het vijfde jaar op rij de landelijke campagne ‘Week van de RI&E’ (Risico- inventarisatie en evaluatie) plaats. In de week staat aandacht voor gezond en veilig werken centraal. Dit jaar richt de campagne zich op het voorkomen van beroepsziekten, waarbij werkstress beroepsziekte nummer één is. de  Ook in de apotheek is de werkdruk hoog en is het geen overbodige luxe om te kijken hoe aanwezige werkstress verlaagd kan worden. Daarom ontvangen openbare apotheken als ze zich in de Week van de RI&E aanmelden voor de RI&E Apotheken een gratis Werkdrukonderzoek voor hun team t.w.v. 250 euro.

Het hebben van een actuele RI&E is een wettelijke (Arbowet) en HKZ-verplichting. RI&E Apotheken van de SBA maakt het je heel eenvoudig om altijd een actuele RI&E bij de hand te hebben. In een dashboard zie je in één oogopslag hoe je er RI&E-technisch voorstaat. Via een kopieerfunctie kun je de RI&E eenvoudig voor meerdere vestigingen tegelijk invullen. De geconstateerde knelpunten komen direct in je plan van aanpak en automatische reminders helpen je de openstaande actiepunten op de agenda te houden. Verandert er wat in de werksituatie in de apotheek? Dan beantwoord je alleen de vragen in de relevante modules opnieuw en genereer je een nieuw plan van aanpak.  So far so good. Maar hoe ontdek je of al je inspanning ook daadwerkelijk leiden tot een gezonde en veilige werkplek zonder stress? En hoe voorkom je dat beroepsziekte nummer één in jouw apotheek voeten aan de grond krijgt?

 

Speciale actie Week van de RIE

In de week van de RI&E hebben we extra aandacht voor het ontdekken aan welke knoppen je moet draaien om de werkdruk te verbeteren. Als je je in de week van de RI&E aanmeldt voor de RI&E Apotheken kun je je aanmelden voor een gratis werkdrukonderzoek (WDO) voor je team. Met een WDO breng je de mogelijke gezondheidsrisico’s voor je werknemers als gevolg van werkdrukbeleving aan het licht. Het onderzoek stelt objectief vast waar het gevoel van werkdruk vandaan komt en welke omstandigheden op de werkvloer kunnen worden verbeterd.

 

Grijp je kans en krijg inzicht in de werkdruk in jouw apotheek!
Meld je tussen 17 en 21 juni aan voor de RI&E Apotheken op www.rie-apotheek.nl. Wij sturen je na ontvangst van je aanmelding per mail een link naar het aanmeldformulier voor het werkdrukonderzoek.   

 

Voorwaarden actie

Alleen mensen die zich tussen 17 juni 0:00 uur en 21 juni 23.59 uur aanmelden voor de RI&E Apotheken komen in aanmerking voor een kosteloos WDO voor hun team. Je dient je na aanmelding voor de RI&E uiterlijk voor 24 juni 23.59 uur aan te melden voor het WDO. Het WDO moet voor 31 december 2019 zijn afgerond. Kosten voor het uitvoeren van een WDO na 31 december 2019 komen voor rekening van de apotheek zelf en bedragen 250 euro.