Heb je een vraag over werk die te maken heeft met het coronavirus? Klik hier voor de meest gestelde vragen en antwoorden.
Zit je vraag er niet bij? Neem dan contact op met de SBA Servicedesk: servicedesk@sbaweb.nl.
Menu
Menu

Vraag vóór 1 april de SLIM-subsidie aan

Vraag vóór 1 april de SLIM-subsidie aan

De SLIM-subsidie is een nieuwe regeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor initiatieven gericht op leren en ontwikkelen in het midden- en kleinbedrijf. Apothekers kunnen de subsidie tot en met 31 maart 2020 aanvragen.

Met de Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM-regeling) wil het kabinet leren en ontwikkelen ook in kleine ondernemingen de normaalste zaak van de wereld maken. ‘Want leren en ontwikkelen is hard nodig om mensen goed inzetbaar te houden op de arbeidsmarkt. En om ervoor te zorgen dat mensen hun werk leuk blijven vinden.’ (minister Koolmees, eind 2019)

Initiatieven
Voorbeelden van initiatieven die in aanmerking komen voor de SLIM-subsidie:

  • het onderzoeken van scholings- en opleidingsbehoeften in het apotheekteam;
  • het ontwikkelen of invoeren van een methode die apotheekmedewerkers stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen;
  • het oprichten van een bedrijfsschool voor bijvoorbeeld loopbaanadviezen, periodieke ontwikkelgesprekken of het up-to-date houden van de vaardigheden van apotheekmedewerkers;
  • het versterken van een leerrijke werkomgeving;
  • het aanbieden van een beroepsopleiding aan werknemers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

Subsidie
Bij een positieve beoordeling van de subsidieaanvraag kan een apotheker maximaal €24.999 ontvangen. Een samenwerkingsverband van meerdere organisaties ontvangt maximaal €500.000.
Naast de subsidie is ook een eigen investering nodig. Het subsidiepercentage is 60% voor samenwerkingsverbanden en 80% voor kleinbedrijven. Een project komt alleen voor subsidie in aanmerking als de kosten ten minste € 5.000,- bedragen.
Individuele mkb-bedrijven kunnen t/m 31 maart 2020 een subsidieaanvraag indienen via het e-portaal van Uitvoering van Beleid SWZ. Wanneer het budget overtekend wordt, wordt er geloot.

Zie voor meer informatie: SLIM subsidie en SLIM bijlagen-en-downloads.