#WeSlikkenHetNietLanger

14-07-2021
#WeSlikkenHetNietLanger

Beste apothekersassistent,
Jij weet hoe het zit. Wat jij en je collega’s allemaal doen om het beste alternatief te vinden voor niet-beschikbare medicijnen. Hoe het voelt als iemand je afblaft, omdat hij teleurgesteld is om de andere kleur van het doosje dat hij meekrijgt. Hoe machteloos je staat als iemand je even laat weten dat ze niet van plan is te betalen voor die ‘flutuitleg die ze toch niet nodig heeft’. Jij weet hoe het zit!

Helaas blijkt dat de meeste beleidsmakers NIET weten hoe het zit. Zelfs niet nadat Optima Farma al eerder diverse stappen heeft ondernomen om deze problemen onder de aandacht te krijgen. Want juist deze beleidsmakers kunnen jouw mooie vak maken of breken. En ze staan jammer genoeg zo ver af van de praktijk en jou als zorgverlener. Daarom hebben wij jouw hulp nodig inzicht te geven. Om de beleidsmakers mee te nemen tot achter de deuren van jouw openbare apotheek. 

Lees in de brief wat er aan de hand is en wat het plan is. 

Er is een handig hulpmiddel dat je helpt bij het maken van een melding. Schrijf eerst je verhaal uiteen in een Word-document. Dat is handig, omdat je de melding daarna kunt kopiëren en plakken in het formulier van NZa én daarna kunt doorsturen naar Optima Farma. Op die manier verzamelen en bundelen we alle verhalen bij elkaar om de media op te zoeken.

Doe je mee?

TIP: Spoor je collega’s aan om ook mee te doen en bespreek het tijdens de koffie! Wil je de boodschap verder verspreiden? Gebruik dan de handige infographic en deel deze via de mail of print het en hang het op.