Werkgevers enthousiast over kandidaten speeddate Utrecht en Amersfoort

Woensdag 24 april 2019
Werkgevers enthousiast over kandidaten speeddate Utrecht en Amersfoort

Op 11 en 15 april vonden er in Amersfoort en Utrecht twee speeddates plaats tussen werkgevers en kandidaten in het SBA-traject Apothekersassistent? Ja. Natuurlijk! Met in totaal 30 kandidaten en 30 geïnteresseerde apothekers waren het twee succesvolle bijeenkomsten. Deelnemende apothekers waren zeer te spreken over het niveau en het enthousiasme van de kandidaten.

In navolging van het traject in Amsterdam ging in maart het traject Apothekersassistent? Ja. Natuurlijk! van start voor de regio Midden-Nederland. In het traject, geïnitieerd door de SBA en waarin zij nauw samenwerken met lokale partijen zoals AVMN, UWV, Sigra en House of Skills en MBO Amersfoort, worden zij-instromers geënthousiasmeerd om zich via een verkort BBL-traject te laten omscholen tot apothekersassistent. Tegelijkertijd worden apothekers enthousiast gemaakt voor het in dienst nemen van een BBL’er.

Grote interesse voor zij-instromers

Genoeg geïnteresseerde zij-instromers is belangrijk en genoeg apothekers die een BBL’er in dienst willen nemen ook. In Utrecht en Amersfoort is de interesse onder apothekers voor dit traject groot. Er meldde zich maar liefst 30 apothekers aan die in het totaal 37 BBL-plekken beschikbaar hebben. Om tot een goede match te komen doorlopen de kandidaten eerst een assessment en loopbaangesprek. Hebben zij het in zich om apothekersassistent te worden dan nemen ze deel aan de speeddate met apothekers. Een succesvolle werkwijze zo blijkt uit de vele enthousiaste reacties van zowel kandidaten als apothekers na de speeddates in Amersfoort en Utrecht.

Tot hoeveel daadwerkelijke matches deze speeddates gaan leiden is nog even afwachten. Er vindt eerst nog een tweede gesprek plaats tussen apothekers en de kandidaten waarin zij geïnteresseerd zijn. Het doel van het traject is om in totaal 40 tot 50 zij-instromers te werven om ze via een BBL-traject versneld op te leiden tot apothekersassistent.

Verder uitrollen

De SBA zet zich als het bedrijfsfonds in de openbare farmacie al sinds jaar en dag in voor voldoende, goed opgeleide apothekersassistenten. Op dit moment wordt onderzocht in welke regio’s er nog meer een tekort is of dreigt, zodat er in de nabije toekomst ook voor deze regio’s een soortgelijk traject kan worden gestart.

Daarnaast willen we apothekersassistenten die er een tijdje uit zijn geweest stimuleren hun beroep weer op te pakken. De nieuwe cursus Herintreders in de openbare apotheek helpt ze daarbij. In deze cursus worden ze helemaal ‘bijgepraat’ over alle veranderingen en ontwikkelingen in de apotheek. En kunnen ze met behulp van het boek Farmaceutische patiëntenzorg hun kennis weer helemaal ophalen. Meer informatie over cursus Herintreders in de openbare apotheek.

Ben je apotheker en ook geïnteresseerd om een BBL’er in dienst te nemen? Kijk dan op www.sbaweb.nl/janatuurlijk .

Ben je geïnteresseerd om je versneld te laten omscholen tot apothekersassistent? Kijk voor meer informatie op www.werkindeapotheek.nl/janatuurlijk

Bekijk ook