Werving en selectie

Met een krappe arbeidsmarkt en de vergrijzing is het vinden van goed gekwalificeerd personeel een uitdaging voor veel apotheken. Voor apothekers is de vraag 'hoe en waar vind je dan toch die nieuwe collega'? En voor nieuwe collega’s die interesse hebben in het vak is het belangrijk om snel en eenvoudig in contact te komen met de apotheken waar ze willen werken. De SBA heeft een aantal HR-tools voor het werven en selecteren van kandidaten.

Weten wie je zoekt
Het beroepscompetentieprofiel (BCP) beschrijft welke competenties en kwaliteiten een apothekersassistent in huis moet hebben om het vak goed uit te oefenen. Zo geeft het een helder beeld van wat de werkgever en de collega’s van een apothekersassistent mogen verwachten. Handig om te gebruiken bij het opstellen van je vacaturetekst of bij het sollicitatiegesprek!

Waar zoek je?
Apotheekwerk is dé vacaturebank voor de apotheek. 95% van alle vacatures binnen de apotheekbranche is hier te vinden. Dus ook jouw toekomstige collega gaat hier als eerste zoeken. Job alerts zorgen ervoor dat de kandidaat meteen op de hoogte is van de allernieuwste vacatures. En als werkgever krijg jij de sollicitaties meteen in je mailbox. Plaats er dus je (stage)vacature! 

De BBL-aanpak 'Apothekersassistent? Ja. Natuurlijk!' is in het leven geroepen vanwege krapte op de arbeidsmarkt. Hiermee bevorderen we de zij-instroom én ondersteunen we apotheken bij de werving en selectie. Dus ben je op zoek naar een goede BBL-collega? Ga dan naar 'Apothekersassistent? Ja. Natuurlijk!'.

Solliciteren
Op de site van vacaturebank Apotheekwerk vind je tips voor de werkgever die een kandidaat zoekt en tips voor kandidaten over werving en selectie. Zo vind je hier informatie over de STARR-methode die gebruikt kan worden in het sollicitatiegesprek met voorbeeldvragen. Ga hier naar de werving- en selectietips of hier naar de sollicitatietips.

Herintreder
Voor herintreders is er de mogelijkheid om de e-learning Herintreders te volgen. Deze e-learning 'praat' je helemaal bij over wat er in het werk is veranderd, wat nieuwe ontwikkelingen zijn, en waar je mee te maken kan krijgen in de apotheek!