Nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over SBA-producten en -diensten en brancheontwikkelingen:

 1. Verslavingszorg waarschuwt voor toegankelijkheid medicijnen

  20 apr. 2018

  Volgens de autoriteit staken farmaceutische bedrijven vaak de productie van dergelijke medicatie omdat het te weinig oplevert.

  page.news.source: NRC.nl 

 2. Tips hoe je vervalste medicijnen online en in de apotheek herkent

  18 apr. 2018

  In Nederland komen vervalste en slecht werkende medicijnen vooral via de illegale handel binnen. Er zijn zelfs enkele gevallen waarbij...

  page.news.source: Zembla 

 3. Explosieve groei meldingen geneesmiddelentekorten

  18 apr. 2018

  Volgens de onafhankelijke autoriteit ligt het aantal wel lager dan apothekersorganisatie KNMP eerder naar buiten bracht.

  page.news.source: NOS.nl 

 4. Geneesmiddelen niet onafhankelijk gecontroleerd op kwaliteit

  18 apr. 2018

  De Inspectie voor de Gezondheidzorg en Jeugd (IGJ) test niet structureel of geneesmiddelen van goede kwaliteit zijn. Uit onderzoek van...

  page.news.source: Zembla - Bnnvara 

 5. Nieuwe directeur KNMP: Eric Janson

  17 apr. 2018

  Eric Janson is vandaag begonnen als de nieuwe algemeen directeur van de KNMP. Voorzitter Gerben Klein Nulent draagt zijn taken als ad...

  page.news.source: Pharmaceutisch Weekblad 

 6. Drieluik PoCT | Deel 3: Het belang van samenwerking in de keten

  16 apr. 2018

  Point Of Care Testing (POCT) begint een steeds grotere plaats in te nemen in de gezondheidszorg. In ziekenhuizen worden testen aan het bed...

  page.news.source: Farma Magazine.nl 

 7. CBG lanceert patiëntenfolder over gebruik van biologische medicijnen

  13 apr. 2018

  Biologische medicijnen spelen een steeds grotere rol bij de behandeling van diverse aandoeningen. Ook krijgen patiënten mogelijk te maken...

  page.news.source: MedicalFacts.nl 

 8. Meer apothekers nodig door stijging zorgvraag

  13 apr. 2018

  Om in de komende jaren te kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar farmaceutische zorg moet het aantal farmaciestudenten omhoog, anders...

  page.news.source: Pharmaceutisch Weekblad 

 9. 'Onbegrijpelijk dat dit kan': PvdA stelt Kamervragen na ZEMBLA over goedkope medicijnen

  12 apr. 2018

  PvdA'er Kirsten van den Hul zegt 'enorm geschrokken' te zijn van de uitzending van ZEMBLA over het farmaceutische bedrijf Aurobindo. Samen...

  page.news.source: Zembla 

 10. Cao Apotheken: werknemers zeggen nee tegen eindbod werkgevers

  11 apr. 2018

  Eind 2017 hervatten de cao-partijen de gesprekken over een nieuwe Cao Apotheken. Deze gesprekken resulteerden eind februari in een eindbod van werkgevers (VZA en ASKA). Werknemersorganisaties (FNV en CNV) legden dit voorstel voor aan hun achterbannen. De leden hebben het eindbod afgewezen.

  Lees meer op SBA web »

Uitgelicht

 • Cao Apotheken: werknemers zeggen nee tegen eindbod werkgevers

  Cao Apotheken: werknemers zeggen nee tegen eindbod werkgevers

  11 apr. 2018

  Eind 2017 hervatten de cao-partijen de gesprekken over een nieuwe Cao Apotheken. Deze gesprekken resulteerden eind februari in een eindbod van werkgevers (VZA en ASKA). Werknemersorganisaties (FNV en CNV) legden dit voorstel voor aan hun achterbannen. De leden hebben het eindbod afgewezen.

  Lees meer »
 • Eerste deelnemers Neuropatisch pijn in het zonnetje gezet

  Eerste deelnemers Neuropatisch pijn in het zonnetje gezet

  4 apr. 2018

  De cursus Neuropatische pijn werkt op een geheel andere wijze dan cursisten gewend zijn van de SBA. Voor deze cursus is er een e-boek en maak je gebruik van het nieuwe leersysteem Drillster.  Acht assistenten uit Apotheek Rokkeveen-Oost gingen de uitdaging aan en behaalden als een van de eersten hun certificaat. Een bloemetje en felicitaties waard.

  Lees meer »
 • 12 april tweede nascholingsdag Uren in Balans

  12 april tweede nascholingsdag Uren in Balans

  26 mrt. 2018

  Donderdag 12 april 2018 organiseert de SBA in Nieuwegein opnieuw twee bijeenkomsten over het dagelijkse gebruik van Uren in Balans in de apotheek. Ben je net begonnen met Uren in Balans en wil je alles zelfstandig kunnen uitvoeren? Of ben je een ervaren gebruiker die meer wil weten over vraagstukken waar je in de dagelijkse praktijk tegenaan loopt? Schrijf je dan nu in. Deelnamekosten zijn €37,50 per bijeenkomst inclusief lunch.

  Lees meer »
 • Debby Jongbloed beste apothekersassistent in opleiding

  Debby Jongbloed beste apothekersassistent in opleiding

  21 mrt. 2018

  Afgelopen weekend streden 18 apothekersassistenten in opleiding om de titel vakvrouw/man van het jaar tijdens Skills Heroes. In een spannende finale tussen de acht finalisten, kwam Debby Jongbloed van het Da Vinci College uiteindelijk als winnaar uit de strijd. Sjanine Breen (Scalda college) werd tweede en Muleyke Karaduman (Da Vinci College) eindigde op de derde plaats.

  Lees meer »
 • 75% van de vacatures vervuld via SBA Apotheekwerk

  75% van de vacatures vervuld via SBA Apotheekwerk

  12 feb. 2018

  Het plaatsen van een vacature op SBA Apotheekwerk is zeer effectief. Van de geplaatste en vervolgens vervulde vacatures in 2017 vond 75% van de apotheken ook daadwerkelijk een nieuwe collega via Apotheekwerk. 87% van alle landelijke vacatures voor apotheekmedewerkers in openbare apotheken werden vorig jaar op SBA Apotheekwerk geplaatst.

  Lees meer »
 • Casuïstiek nodig voor lesmateriaal keuzedeel Bereiden

  Casuïstiek nodig voor lesmateriaal keuzedeel Bereiden

  9 feb. 2018

  Vorige week vond op het initiatief van de SBA een inspirerende bijeenkomst plaats met ROC’s en bereidende apotheken/organisaties. Onderwerp van gesprek was de voortgang van de ontwikkeling van het keuzedeel Bereiden en aseptisch handelen op de beroepsopleiding. Er blijken meer bereidende stageplaatsen nodig en ook wordt gezocht naar casuïstiek op het gebied van aseptisch handelen.

  Lees meer »
 • De UiB-app: download hem nu!

  De UiB-app: download hem nu!

  2 jan. 2018

  De app voor Uren in balans (UiB) is beschikbaar. Je kunt deze handige app sinds 2 januari 2018 gratis downloaden in de App Store of Google Play Store. Met de nieuwe UiB-app kun je nog makkelijker je werkrooster en verlofsaldi checken en je verlof aanvragen! De Snelstart UiB-app helpt je in een paar korte stappen op weg!

  Lees meer »
 • Platformdag 2018: Nieuwe farmaceutische ontwikkelingen in de apotheek

  Platformdag 2018: Nieuwe farmaceutische ontwikkelingen in de apotheek

  22 dec. 2017

  Ben je docent aan de opleiding Apothekersassistent? Schrijf je dan in voor de jaarlijkse platformdag op donderdag 25 januari 2018. Centraal staat het thema nieuwe farmaceutische ontwikkelingen in de apotheek.

  Lees meer »
 • Prijzen 2018: Geen prijsverhogingen

  Prijzen 2018: Geen prijsverhogingen

  24 nov. 2017

  De SBA-producten en -diensten ondersteunen apotheekteams en apothekers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. En het goede nieuws is, je kunt ze volgend jaar tegen hetzelfde tarief blijven gebruiken. Gebruikers die niet onder de Cao Apotheken vallen en niet financieel bijdragen aan de SBA, betalen hogere tarieven. Ook die prijzen blijven in 2018 gelijk aan 2017.

  Lees meer »